Helly Hansen - Kläder - SMILE.

08-540 221 40
kundtjanst@smilebutiken.se Trygg E-Handel

  • Prisvinnande nätbutik
  • Livstids öppet köp
  • Snabba leveranser
Priser inkl. moms

Helly Hansen

Helly Hansen eller HH är kända för sina fantastiska kläder som är designade för båtliv och friluftsliv som är så snygga och bekväma att de också passar utmärkt i stan, på jobbet, i skolan eller på förskolan. HH gör funktionella kläder som exempelvis vattentäta skaljackor och vinterjackor som andas, vindtäta fleecejackor, välsittande mössor och vantar och många andra funktionsplagg för olika väderlekar och aktiviteter. Unna familjen snygga och funktionella kläder från Helly Hansen - du köper dem till bra pris online här!

Helly Hansens historia började 1877 då den norske kaptenen Helly Juell Hansen och hans fru Maren Margerethe började producera kläder av linne indränkt i linolja. Helly Hansens kläder blev snabbt popuära och under de första fem åren såldes ungefär 10 000 plagg! Under 1920-talet kom flera genombrott inom produktutvecklingen hos HH och resultatet blev ett trelagerssystem som kallas 3-Layer System. 1949 uppfann man Helox, en slags tunn genomskinlig PVC-plast som syddes in rockar och jackor för att göra dem vattentäta. Dessa kläder tog nästan helt över efter oljebaserade ytterplagg och med 30 000 rockar sålda per månad var succén ett faktum. 1961 utvecklade Helly Hansen fleecen som snart började användas av arbetare som behövde varma kläder som andades på jobbet. Materialet var lätt, isolerande, snabbtorkande och gav ett bra skydd mot lättare regn och snö. Materialet LIFA som utvecklades under 1970-talet består av fibrer som håller huden torr och varm genom att pressa bort fukt från kroppen - det vill säga kläder som lät huden andas så att den som bär den slipper svettas så mycket. LIFA används fortfarande i HH:s baskläder eftersom det är ett material som är svårt att överträffa funktionsmässigt.

Under 1980 lanserades HH kläder i materialet Helly Tech - ytterkläder som både andas och håller fukten borta från de inre lagren. Helly Hansens utveckling av kläder som är vattentäta och andas har haft en stor inverkan på hela outdoor-branschen och varumärket är ett av skandinaviens starkaste. Förutom att kläderna från HH används av seglare, skidåkare, äventyrare och folk som helt enkelt gillar att aktivera sig utomhus, har de också blivit populära som arbetskläder inom branscher som industri, överlevnad och räddning samt känt för vardagliga ytterkläder som andas prestige - både för barn och vuxna. 

Köp Helly Hansen kläder till barn och vuxna till bra priser online här i Smilebutiken!