5 Superviktiga saker att tänka på när du ska köpa vinteroverall till ditt barn!

08-540 221 40
kundtjanst@smilebutiken.se Trygg E-Handel

  • Prisvinnande nätbutik
  • Livstids öppet köp
  • Snabba leveranser
Priser inkl. moms
Pris
999 kr1.599 kr

5 Superviktiga saker att tänka på när du ska välja vinteroverall till ditt barn!

Att välja rätt vinteroverall är inte alltid det lättaste. Eller hur? Det finns ju såååå många modeller från de olika varumärkena att välja på. Vi får ofta frågan av våra härliga kunder om vilken overall som är den bästa overallen. Självklart har vissa overaller bättre egenskaper än andra, men det betyder inte alltid att det är rätt val för just ditt barn. Ofta kan det vara tvärtom! Här kommer våra 5 supertips!

1. DET VIKTIGASTE ÄR DITT BARN!

Därför är det en bra idé att utgå ifrån vilket behov just ditt barn har. Om ditt barn är under 2-3 år så rekommenderar vi ALLTID ett avrundat benslut, vilket många modeller från populära varumärken faktiskt saknar. Detta är pga många olika anledningar. Den viktigaste kanske är att om det inte är dags för ett OS-deltagande i slalom, så finns det ingen större anledning med ett rakt benavslut som är pjäxanpassat. Då är det helt klart bättre med en overall med ett avrundat benavslut som håller snön ute, värmen inne samt ger en bättre passform. Alltså avrundat benavslut med resår till våra minstingar! Har du däremot en, några år äldre skidfantast där hemma så är det rakt benavslut med snölås som gäller. Nästan ett måste när pjäxorna ska på!

2. BYT INTE UT EN VINNARE!

Har du har varit nöjd med en viss modell från ett visst varumärke? BYT INTE! Testar man något annat blir man lätt besviken. Nästan alla modeller vi idag har i sortimentet är uppföljande modeller som de olika varumärken hade i sina kollektioner förra året och året innan det. Oftast bara någon liten detalj som ändrats och att produkten fått ett nytt namn. Så fråga oss om du är osäker så hjälper vi dig såklart!

3. VÄLJ INTE EFTER TESTRESULTAT

Förr kunde man lite på overalltesterna som gjordes av TESTFAKTA och publicerades i tidningen Vi föräldrar. Nu finns det dessvärre andra tester, som vi på SMILE inte anser är lika pålitliga då det av någon konstig anledning utses alldeles för många sk testvinnare av overaller i olika segment som alla lyfts fram som testvinnare. Detta blir väldigt vilseledande mot konsumenterrna. Se även upp för bloggtips och liknande som ofta publicerar sponsrade testresultat.

4. KÖP INTE EN NY OVERALL i ONÖDAN

Innan du köper ny overall så är det en bra idé att testa den overall som användes året innan. Många av våra modeller från bla ISBJÖRN och DIDRIKSONS har en sömm på insidan av benen och ärmarna. Dessa sömmar går att sprätta bort för att göra storleken större. Detta är superbra för plaggets livstid, din plånbok och en hållbar framtid. 

5. VI ÄR EXPERTER PÅ OVERALLER!

Oavsett om vill ha hjälp med att välja rätt storlek, har ett barn med ett speciellt behov eller bara vill snicksnacka lite kring vårt favoritämne overaller. Tveka inte att kontakta oss. Vi på SMILE är experter på hur man klär sitt barn rätt. Ullis är även en hejare med måttbandet. Fråga gärna efter henne om några mått ska säkerställas eller jämföras mellan de olika modellerna!

Kolla in hela vårt sortiment av overaller >>>