3 VARMA TIPS OM OVERALLER OCH HUR MAN SKA TÄNKA FÖR ATT ENS BARN SKA SLIPPA FRYSA!

08-540 221 40
kundtjanst@smilebutiken.se Trygg E-Handel

  • Prisvinnande nätbutik
  • Livstids öppet köp
  • Snabba leveranser
Priser inkl. moms
Pris
999 kr1.599 kr

3 VARMA TIPS OM OVERALLER OCH HUR MAN SKA TÄNKA FÖR ATT ENS BARN SKA SLIPPA FRYSA!

Oavsett om man behöver köpa en ny vinteroverall till sitt barn eller redan har en supervinnare hemma i garderoben så vill man att ens barn ska hålla sig riktigt varma och glada även om det blir en kall vinter. Men vad är egentligen viktigast gällande värmehållningen för en overall och hur ska man tänka för att ens barn ska slippa frysa? Våra experter är eniga. Här är våra 3 varmaste tips!

1. DET ÄR OFTAST INTE TJOCKLEKEN SOM GÖR SUSEN!
Hur pass bra en overall håller ditt barn varmt handlar oftast inte om hur tjock den känns. Det kan vara helt tvärtom! Viktigast för värmehållningsgraden på en overall är vilka material som använts.  Olika typ av fyllningar, även fast alla är helt konstgjorda håller värmen olika bra. Bra moderna fyllningar rör på sig och väger lite. De ger därför en bra värmehållning i förhållande till sin vikt.

2. DET BEHÖVS LUFT!
Det är viktigt med luft på insidan av overallen. Därför håller en för liten overall värmen sämre. För våra minstingar under två år (som oftast inte rör sig lika mycket som äldre barn) rekommenderar vi ALLTID en rundare form på overallen eftersom luften på insidan hjälper till att hålla barnet varmt.

3. UNDVIK BOMULLSBASERADE PLAGG NÄRMAST KROPPEN!
Detta är SUPERVIKTIGT! Framförallt när det är ordentligt kallt ute. Anledning till detta är att bomullen suger upp fukten från huden och sedan kyler mot kroppen. Välj hellre underställ. Oavsett om de är i polyester, ull eller bambu så kommer ditt barn hålla sig mer torr på insidan och därför hålla värmen bättre.


 
TÄNK PÅ ATT ÄVEN HÅLLA FÖTTERNA TORRA
Välj ullstrumpor när det är kallt ute! Fryser ditt barn mycket om fötterna och ska vara ute en hel dag? Då är ett bra tips att ta med 1 par extra ullstrumpor och att byta varannan timme. Detta gör verkligen susen då de strumpor man tar av får tid att torka och därför värmer bättre när de sedan kommer på fötterna igen. Är man allergisk mot ull rekommenderar vi gärna Bambustrumpor som har liknande egenskaper som ull alternativt andra strumpor. Viktigast att de inte innehåller bomull.
 

Kolla in hela vårt sortiment av overaller >>>