Har jag valt rätt storlek på overallen?

08-540 221 40
kundtjanst@smilebutiken.se Trygg E-Handel

  • Prisvinnande nätbutik
  • Livstids öppet köp
  • Snabba leveranser
Priser inkl. moms
Pris
999 kr1.599 kr

Har jag valt rätt storlek på overallen?

Barnytterplagg och framförallt overaller är ofta stora i storlekarna. De flesta varumärken har en tendens att gärna ta i en hel del i måtten när dessa ska tillverkas. Och hur gör man sedan som förälder? Jo, såklart man tar också i riktigt ordentligt när man väljer storlek! Det sista man vill är ju att riskera att overallen man valt kommer hinna växas ur innan vintern har passerat.

När man sedan hämtat sitt paket kommer resultatet. - Oj, vilken liten overall! Eller. – Oh no, mitt barn kommer nog drunkna i storleken jag beställt. Ibland känns det som att det inte ens är någon idé att testa overallen då det nästan ser ut som om man skulle få plats själv, vilket visserligen ser varmt och skönt ut, men inte var tanken vid beställningen!

GÖR SÅ HÄR NÄR DU KOLLAR OM STORLEKEN ÄR RÄTT:

1. KLÄ PÅ DITT BARN ORDENTLIGT UNDER!

Här kan det var viktigt att verkligen få på det som ska få plats under. Blir det en ordentligt kall vinter så kommer det krävas mer än bara shorts och t-shirt under. Eller en prickig pyjamas. Så testa med full mundering.

2. PÅ MED OVERALLEN

3. PÅ MED SKOR

Välj helst att testa overallen med vinterskor eller allvädersstövlar på. Dessa bygger upp höjden och det är ju så det kommer vara när overallen och ditt barn ska ut i snön tillsammans!

4. JUSTERA ÄRMSLUT OCH BENSLUT
5. STÄLL DIG BAKOM DITT BARN
6. GREPPA KANTEN PÅ KRAGEN MED BÅDA HÄNDERNA
7. LYFT KANTEN PÅ KRAGEN

Om du har fått hem din overall AUGUSTI-SEPTEMBER ska kanten på kragen kunna lyftas hela vägen upp till ditt barns hjässa och gärna ca 2 cm till. Har du fått hem en overall OKTOBER-JANUARI så räcker det med att kanten bara når upp till hjässan. Har du fått hem en overall FEBRUARI-MARS så har du säkert siktet inställt på att den helst ska passa även nästkommande vinter. Då behöver den få vara lite stor helt enkelt. Men om det bara handlar om 1-2 månaders användning i slutet på vintern, så kan det helt klart vara värt det.

8. MITT-I-PRICK

Har du gjort så här för att testa men fortfarande är osäker på om det verkligen blev helt rätt storlek. Ladda gärna upp en bild på instagram på ditt barn när ni testar overallen så hjälper vi gärna till med bedömningen. Tagga oss på #overallexperter eller mejla oss på kundtjanst@smilebutiken.se